Aanvullende informatie

Dit jaar heeft de Balloonfair Staphorst ervoor gekozen om de luchtballonnen verdeeld over 7 verschillende voetbalvelden te laten opstijgen. Door op voetbalvelden op te stijgen kunnen we gebruik maken van de grote velden, parkeergelegenheden, kantinefaciliteiten ect.

Nu zijn we vol enthousiasme met dit idee aan de slag gegaan als organisatie. Ook voor de locatie bij de VV in Staphorst. Hiervan is melding gemaakt bij de gemeente omdat we ervan overtuigd waren dat deze locatie voldoet aan de hiervoor gestelde eisen.

Echter hebben we te horen gekregen dat deze locatie niet geschikt wordt bevonden voor het opstijgen van luchtballonnen. Na dit bericht hebben we een advies gevraagd aan verschillende partijen met expertise op het gebied met luchtballonvaren, of we hier op een verantwoorde veilige manier konden opstijgen met maximaal 5 luchtballonnen. Ook hebben we de gemeente erop geattendeerd dat de afgelopen jaren meerdere keren luchtballonnen vanaf dit terrein zijn opgestegen en dat zelfs in 2009 een soortgelijk luchtballonevenement heeft plaats gevonden.

Ondanks deze aangeleverde informatie blijft de gemeente bij haar besluit. Dit omdat de Veiligheidsregio hierin negatief adviseerde vanwege de naastgelegen spoorlijn en snelweg.

Vanwege dit besluit hebben we samen met de gemeente besloten om de luchtballonnen vanaf de ijsbaan achter de manage te gaan opstijgen.  

Balloonfair Staphorst vindt het jammer dat we niet bij de VV Staphorst mogen opstijgen, ook gezien de voorbereidingen die er vanuit hen genomen zijn. Daarnaast zijn we de manege en ijsvereniging dankbaar voor het beschikbaar stellen van deze locatie.