Evenement

Op vrijdagavond 17 juli zullen, wanneer de weersomstandigheden het toelaten, maximaal 35 heteluchtballonnen gaan opstijgen vanaf de ijsbaan achter de manege in Staphorst. Er zullen verschillende formaten ballonnen gaan opstijgen en ook een aantal special shapes. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om een parachutesprong te maken vanuit een super vliegtuig!

Iedereen die dit wil beleven vanuit de mand of vanuit de helikopter, kan een ticket via deze site aanschaffen. Klik hier voor alle informatie over het parachutespringen. 

De ballonnen stijgen, afhankelijk van de weersomstandigheden, op vanaf 20:15 uur. Nadat de ballonnen geland zijn, worden een aantal ballonnen opnieuw opgezet op het opstijg terrein. Dit gebeurt wanneer het schemerig/donker wordt (22.30 – 23.30 uur). Wanneer het donker genoeg is, worden de ballonnen verlicht door de branders. Dit gebeurt op de maat van mee de muziek. Deze show zal bij vele bezoekers een onvergetelijke indruk achterlaten! 

Dit jaar is er geen entree*

*Alle bezoekers en deelnemers hebben gratis toegang

Vorig jaar was het voor het eerst mogelijk om een rondvlucht per helikopter te maken. Ook dit jaar behoort dit tot de mogelijkheden. . Vlieg samen met nog 4 anderen rond in een heuse helikopter vanuit Staphorst en geniet van het uitzicht wat je zult hebben op hoge hoogte! Tijdens de helikoptervlucht proberen wij rekening te houden met jouw wensen – en die van je medepassagiers.  De vlucht duurt 6 minuten inclusief in en uitstappen, per vlucht kan een afstand van maar liefst 8 km worden afgelegd! 

De parachutesprongen zullen plaatsvinden rond 21:00 uur. 

Parachutespringen boven Staphorst*

*Naast de 4 duo-springers zullen er ook nog meerdere solo-springers een sprong wagen!

Naast de ballonnen en de heli’s is er een Foodarea en De Hangaar 46

Naast het opstijg terrein achter de manege is er ook voor de bezoekers op de grond meer dan genoeg te beleven. De Foodarea staat klaar om jou te voorzien van wat lekkers te eten. Naast het lekkere eten is er ook de bierweide waar je voor jong en oud wat fris, een koud biertje of een lekker wijntje kan kopen.

Ook vermaak voor de jongste toeschouwers

Ook aan de jongere bezoekers wordt gedacht, laat ze los in de kinderspeeltuin. Hier staan verschillende springkussens waar ze samen met hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen.

Wil je ook meevaren tijdens balloonfair Staphorst?

Grijp dan je kans en vaar mee tijdens de derde editie van Balloonfair Staphorst! Er zullen (maximaal) 35 hete luchtballonnen het luchtruim vanuit Staphorst gaan ontdekken.

Na aanschaf van je e-ticket

  1. We verwerken je gegevens

    Ter voorbereiding verwerken we de gegevens na het succesvol inschrijven. Zo kunnen we de indeling van de ballonnen maken

  2. Op tijd aanwezig op de dag zelf

    Het is verstandig om op tijd aanwezig te zijn. Hierdoor kun je rustig voorbereiden op de ballonvaart.

Mocht er 17 juli niet gevaren kunnen worden vanwege de weersomstandigheden zal de Balloonfair verplaatst worden naar zaterdagavond 18 juli. Wanneer je ons op Facebook volgt zal je als een van de eersten hiervan op de hoogte worden gesteld.

Balloonfair Staphorst

Balloonfair Staphorst 2019 werdt mede mogelijk gemaakt door: